Програма «Безпечне місто - Житомир»
01-04-2015

Сучасне місто являє собою складну багаторівневу структуру яка складається з безлічі підсистем: транспортної, телекомунікаційної, систем електро і водопостачання, а також багатьох інших, які функціонують і взаємодіють між собою.

«Безпечне місто» - гібридна автоматизована система для вирішення основних технічних завдань міського господарства. Це комплекс програмно-апаратних засобів та організаційних заходів для забезпечення видеоохраны та технічної безпеки, а також для управління об'єктами житлово-комунального господарства та іншими розподіленими об'єктами в масштабах сучасного міста.

Відеоінформація, що надходить з усіх камер міста, дозволяє скласти повну картину подій, що необхідно для запобігання та оперативної реакції на позаштатні ситуації, для розкриття злочинів і аналізу різних пригод. Систему можна постійно вдосконалювати і додавати алгоритми взаємодії служб, підвищуючи таким чином безпеку міського середовища.

При реалізації міської цільової Програми «Безпечне місто» на базі КП «Міський інформаційний центр», створений «оперативно-моніторинговий центр». У центр буде надходить тривожна інформація, по телефонній лінії, систем екстреного зв'язку, і від всіх відеокамер. Паралельно робочі місця моніторингу виведені в чергові частини силових відомств: МВС, СБУ.

«Впровадження такого проекту у Житомирі, безперечно,  є  корисним для всього міста. Адже  сьогодні в умовах  складної  ситуації в державі питання безпеки громадян  є найголовнішим.  Сподіваємося також, що завдяки цим камерам ми будемо швидше дізнаватися та реагувати на проблемні  ситуації в місті, пов’язані з погодою та громадським транспортом», - зазначила в. о. міського голови Любов Цимбалюк та подякувала депутатському корпусу за підтримку та  можливість реалізації важливої для міста Програми.

 

 

В якості ядра системи компанія «BSI-Group» надала сервера з інтелектуальною програмною платформою Open Video Management Software (VMS) «Axxon Next». Завдяки нововведенням і технологіям вдалося полегшити і зробити більш ефективною роботу оператора системи безпеки, з урахуванням того, що йому доведеться працювати на великому об'єкті, з величезною кількістю відеокамер та інформації, яку потрібно аналізувати, зберігати й обробляти, своєчасно і адекватно реагуючи на тривожні ситуації та випадки, що вимагають прийняття оперативних рішень.

«Axxon Next» - це програмний продукт, що враховує недоліки класичних систем відеоспостереження, система пропонує широкий функціонал, унікальність і доступну масштабованість. В системі застосована абсолютно нова микромодульная архітектура, що дозволяє домогтися значної переваги у стійкості і надійності системи. Платформа Axxon Next здатна ефективно вирішувати завдання в рамках проектів будь-якої складності. Централізована система відеоспостереження надала міської адміністрації повністю інтегроване рішення, що дозволяє приймати ефективні рішення в реальному часі. Влада Житомира відзначили можливість розширення системи, її універсальність, що дозволить використовувати вже наявні локальні системи, приватних підприємств, магазинів, банків, правоохоронних органів, для об'єднання їх в одну муніципальну систему безпеки.

 

 

«Для компанії «BSI-Group» участь в побудові системи «Безпечне місто Житомир», ми розглядаємо, як і соціальний проект для рідного міста, так і проект в якому ми можемо показати свій професіоналізм і досвід впровадження інтелектуальних систем безпеки, автоматизації, тут ми запропонували самі передові технології, це показовий проект яким повинно бути «Безпечне місто».

«Зараз компанія «BSI-Group» розробляє ряд проектів для інших міст і стратегічних об'єктів України. Я знаю, що проект «Безпечне місто Житомир» може бути прикладом для інших міст».

 

«Ми працюємо для Вашої безпеки, спокою і комфорту!»

Генеральний директор «BSI-Group» Олександр Безпалюк

 

Докладніще про реалізацію Програми «Безпечне місто»