Інноваційна система відеоспостереження на оновленій Русанівській набережній
09-07-2018

Компанія «BSI-Group» завершила установку інноваційної системи відеоспостереження «AххonNext» на оновленій Русанівській набережній м.Києва, для нас 1,2-й етап передбачав установку стаціонарних і роботизованих камер відеоспостереження, які забезпечують громадський порядок і захищають від вандалізму спеціальні аераційні системи і світломузичні фонтани Русанівського каналу з виведенням інформації до чергової частини поліції.

Зараз вже закінчена інсталяція системи також на озері Тельбін, та камери об'єднані в єдину систему моніторингу під управлінням програмного продукту «AххonNext». Вся інформація з IP камер в високій якості виведена в оn-line моніторинг до чергової частини «Дніпровського управління поліції» і обробляється на сервері, система утворює районний сегмент «Безпечного району» і дозволяє підключати до себе інші камери в районі для забезпечення громадського порядку.

Система дозволяє працювати з будь-якими камерами різних виробників, має велику аналітику, а серверне обладнання гнучке для Розширення системи.

 

В системі використовується відеоаналітіка для захисту від вандалізму самих насосних установок, при наближенні плавця або човна до насосів, в черговій частині макрокоманда відеоаналітики «AххonNext» видає звуковий сигнал «Тривога», і автоматично управляє поворотними роботизованими камерами, після підтвердження черговим інформація передається найближчому наряду поліції для реакції за місцем.

Відкриття 1-го етапу оновленої набережної і перших 4-х фонтанів відбулося в ко Дню міста в 2016 році, на якому був присутній мер м Києва Віталій Кличко.

"Дуже добре, що на Русанівці знову відновлені фонтани. Тепер вони працюють з світломузикальним шоу. Це тільки початок, ми збираємося також встановити нову саунд-систему, яка зробить шоу ще більш яскравим. Фонтани працюватимуть щодня влітку і дарувати киянам і гостям позитивні емоції. фонтан на Русанівці в висоту досягає 30 метрів, має кольорове підсвічування і музичний супровід. Кожні вихідні, о 21:30, тут відбувається світломузичне шоу. А сам фонтан працює і у вечірні та ранкові години. Ми робимо все, щоб наш го рід змінювався, ставав ще красивіше і комфортніше ", - зазначив Віталій Кличко.

В процесі реалізації проекту компанія «ЕнергоІнвест» повністю замінила старе непрацююче обладнання. Зараз фонтан має висоту 30 метрів, і має кольорову підсвітку і сучасне музичне супроводження. Всього заплановано встановити 16 фонтанів. 

Відновлення набережній передбачало не тільки світло музичні фонтани, а й відновлення самої набережної, облаштування зони для відпочиваючих і гостей які приїхали милуватися фонтанами, будівництво пішохідної та вело доріжки, озвучка і висвітлення її, і установку системи відеоспостереження яка дозволить зберегти всі і забезпечити спокій жителів району і гостей.