Компанія «BSI-Group» продовжує реалізовувати проект «Безпечне місто – Житомир».
25-04-2016

Наразі компанія «BSI-Group» закінчила реалізацію 2-го етапу міської програми Безпечне місто і зараз в місті працює інтелектуальна система безпеки, та понад 65 камер відеоспостереження, які розміщені в ключових містах, на зупинках громадського транспорту, шляхопроводах, найбільших та в проблемних перехрестях, паркових зонах, скверах, що дозволяє скоротити ризики розвитку ДТП і забезпечує безпеку громадян на вулицях міста.

Основні цілі які були поставлені при реалізації програми «Безпечне місто»:

  • посилення безпеки громадян, гарантування забезпечення їх захисту з боку влади та правоохоронних органів міста;
  • скоординована робота місцевої влади та правоохоронних органів міста у напрямку посилення безпеки громадян та захисту міста;
  • успішна протидія можливим загрозам інтересам держави, провокаціям, проявам тероризму;
  • покращення криміногенного стану у місті, підтримка громадського порядку у місті;
  • підтримка нормальної життєдіяльності міста, стабільної роботи його важливих об’єктів;
  • попередження та успішне подолання небезпечних та надзвичайних ситуацій, мінімізація їх наслідків;
  • підвищення рівня дисципліни учасників дорожнього руху, зменшення дорожньо-транспортних пригод, кількості злочинів, пов’язаних з використанням автотранспорту, підвищення безпеки дорожнього руху;
  • зростання ефективності прийняття оперативних та стратегічних управлінських рішень щодо забезпечення безпеки у місті.
  • та інші.

«Інформацію з камер отримують міський відділ поліції, патрульна поліція, Служба безпеки України, камери відеоспостереження, які розміщені у Житомирі показали свою ефективність, такий висновок, можна зробити на основі позитивних відгуків правоохоронців, та кількості розкритих злочинів та ДТП.» 

Найголовніше, щоб всі служби отримували інформацію якомога оперативніше. Саме для цього створено міський інформаційний центр, в якому цілодобово працюють оператори відеоспостереження.

Міський голова Сухомлин Сергій Іванович.

Важливою складовою системи «Безпечне місто» є диспетчерський центр, призначений для контролю, моніторингу, обробки, аналізу ситуацій та оперативного прийняття управлінських рішень. З 2016 року на базі КП «Міський інформаційний центр» створено диспетчерський центр, на чергування у штатному режимі заступають оператори міської системи відеоспостереження які реєструють випадки несанкціонованої торгівлі та інші адміністративні правопорушення, оповіщають органи поліції та комунальних установ про випадки надзвичайних ситуацій, реєструють швидкість та якість реакції останніх.

Протягом року завдяки камерам відеоспостереження правоохоронцями розкрито 79 злочинів, з яких 2 — убивства, 27 аварій, та 7 випадків незаконного заволодіння автотранспортом.

В якості платформи для системи продовжує використовуватись програмний продукт Axxon Next — це високопродуктивна система відеоспостереження нового покоління на відкритій програмній платформі з інтуїтивно зрозумілим призначеним для користувача інтерфейсом. Завдяки застосуванню унікальних розробок продукт Axxon Next досяг якісно нового рівня функціональності, надійності, продуктивності, ефективності та зручності використання.

Axxon Next підтримує більш ніж 6000 найменувань IP-пристроїв, в тому числі більше 1500 моделей мережевих пристроїв, інтегрованих з пропрієтарного протоколу і близько 4500 ONVIF сумісних пристроїв, і дозволяє працювати віддалено — за допомогою мобільних пристроїв і веб-інтерфейсу, а також ефективно використовувати обчислювальні ресурси обладнання та мереж зв'язку.

Також в рамках того як відпрацювала на протязі року система, довів що компанія «BSI-Group» виважено і правильно підходить до вибору «заліза», сервер системи побудований на базі платформи Intel. Основними експлуатаційними характеристиками сервера є функціональне управління, відмовостійкість, масштабованість, і підвищена надійність у всіх відносинах. Сервер забезпечується резервуванням основних вузлів, системою моніторингу стану і автоматичного управління, RAID-5 контролером дискових масивів та інших технологій і компонентів. Елементи сервера мають можливість «гарячої» заміни блоків живлення, вентиляторів системи охолодження, жорстких дисків. Повністю модульна конструкція дозволяє полегшити складання і розбирання, і дає можливість виробляти ці дії без будь-яких інструментів - все це значно полегшує роботу обслуговуючого персоналу.

Генеральний директор компанії-інтегратора «BSI-Group» Безпалюк Олександр відповів журналістам та присутні на технічні питання, та продемонстрував роботу камер. Зокрема була продемонстрована можливість працювати з інтелектуальними детекторами, технічні характеристики встановлених камер, інтелектуальний пошук за номером автомобіля, перетином лінії та кольором.

Інтелектуальний пошук. Умови: Зелений транспорт, який перетнув віртуальну лінію, та рухався в центр міста.  

Інтелектуальний пошук. Умови: Пошук за коментарем оператора "червоне світло"  

Інтерактивна електронна карта. З можливістю "занурення" в камеру  

Електронна геоінформаційна система яка відображає поточний стан камер на інтерактивній карті, за якою оператор може швидше зорієнтуватись, виконати занурення в найблищу камеру та переглянути архів чи збільшити зображення або повернути роботизовану камеру.

Ми навіть можемо проаналізувати реакцію служб на ту чи іншу подію в рамках їхньої компетенції. Сюди включено вирішення питань несанкціонованої торгівлі, руху громадського транспорту й інші соціальні та комунальні проблеми, які ми сподіваємось вирішувати в оперативному порядку. До цієї системи ми долучили та приєднали усі силові структури, які відповідно до своїх функціональних обов'язків та повноважень, відбирають потрібну їм інформацію.

Начальник управління з питань  надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради

Дідківський Микола Васильович

В рамках конкурсу проекту необхідно було втановити 22 IP камери, компанія «BSI-Group» запропонувала встановити 27 IP камер, при реалізації 2-го етапу запропонувала замість 2 МPx (1980х1080), встановити 3 МPx (2048х1536), що дозволило охопити більші території та отримати більшу якість зображення. На сучасних зупинках громадського транспорту, також наразі встановлюються камери 3 МPx (2048х1536), що  дозволяє чітко ідентифікувати осіб.

При реалізації збільшено масив архіву відеоматеріалу до 30 діб по кожній камері, при цьому якість запису збільшено до 3 МPx, встановлено професійні системи безперебійного живлення серверів та станцій моніторингу, організовано роботу «відеостіни» з LCD моніторів. Додатково компанією також до системи підключено «Центр керування світлофорним обладнанням міста» КП "Житомирсвітло", що дозволить оперативніше реагувати  на несправності світлофорної інфраструктури, було презентовано можливість інтеграції систему "розумного" керування світлофорами, підключено  перегляд камер для Державного технологічного університету, науковці якого завдяки відеоінформації з камер працюють над аналізом транспортної потоків та інфраструктури.

   

Наразі додатково ведуться роботи, та вже підключенні деякі дворові камери що надані ОСББ (об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків), дані камери також знаходяться під цілодобовим наглядом операторів, що покращує протидію та профілактику квартирних крадіжок.

Сергій Сухомлин, голова Житомирської міської ради: Система «Безпечне місто» повинна в перспективі стати складовою «Електронного місто», інформація про надзвичайну ситуацію або ДТП відразу повинна потрапляти в систему «Електронне місто» з реакцією всіх служб на дану пригоду». «Люди, які організували ОСББ, зацікавлені в тому, щоб був порядок у їхньому дворі. Купити повноцінне обладнання коштує досить дорого. Сервери, щоб зберігати інформацію (яку також необхідно буде обробити) вартують також. Тому, ми розробляємо методику взаємодії, ОСББ купують собі IP камери спостереження, і підключають їх через Інтернет до міської системи. Ми зможемо зберігати таку інформацію, і за запитом ОСББ будемо видавати відео з їх камер».

Компанією «BSI-Group» розробляється проектна документація 3-го етапу яка буде втілена до кінця 2016 року. Після реалізації 3-го етапу системи міського відеоспостереження у Житомирі працюватиме 162 камери, до системи вже підключено 12 камер із зупинок громадського транспорту, встановлено 20 камер в медичних закладах та планується встановити 70 камер у 31 загальноосвітніх школах міста.

Велику зацікавленість до реалізованого компанією «BSI-Group» проекту проявили інші міста України, в яких був презентований проект, наразі проведено презентації зацікавленим депутатам та виконавчім органам міста Рівне, планують приїхати на ознайомлення з міст: Києва, Чернігова, експерти з Європейського Союзу.

Для Нас реалізований проект «Безпечне Місто – Житомир» це важливий Соціальний проект для Рідного міста та PR-ний проект, тому в цій реалізації представлені найостанніші передовы розробки в області програмного забезпечення відеоаналітики, та обробки відеоданих, та IP обладнання які ми презентуємо Замовникам в Україні та закордоном.  

 

 

 

 

«На сьогоднішній день насправді писати просто відеоматеріал – це не найважливіше. Дуже важливо обробляти цю інформацію, оперативно з неї отримувати якийсь результат, тому що терабайти інформації вручну переглянути – це дуже складно. Покажу вам на прикладі інтелектуального пошуку наприклад, нам потрібно знайти на цьому перехресті автомобіль, який їхав в центр і перетнув цю лінію. Вказуємо напрямок руху, колір автомобіля і задаємо пошук. Система знаходить всі червоні автомобілі, які їхали в цьому напрямку в певний час. Не потрібно оператору сидіти, довго шукати матеріал. Додатково система може в автоматичному режимі зчитувати номери автомобілів і вносити їх в базу. Дуже просто шукати - вводите перші цифри номера, система сортує його відразу по номеру» – розповів власник компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк.

 

Стаття: Як це було. Початок реалізації проекту програми «Безпечне місто - Житомир» в 2015 році.

«BSI-Group» - Охороняємо ваш спокій і комфорт!

 

НАШІ КЛІЕНТИ!!!